martes, 30 de octubre de 2012

Prezi


Prezi és un programa de presentacions amb moviment. En les presentacions prezi podem incloure-hi imatges, videos, textos, enllaços, etc. I podem configurar una trajectoria conseguint l'efecte zoom tan característic d'aquest programa. Un gran avantatge d'aquest programa és que es pot publicar a la web.

Característiques del prezi:



  •  Caràcter online.
  • Es pot compartir perquè el podem fer públic
  • Es pot editar i visualitzar en grup, és a dir que pot ser col·laboratiu, fins a 10 persones. 
  • És més dinàmic que el power point (efectes zoom, imatges girades).
  • Tens un sol full en blanc, no tens diapositives predefinides i pots profunditzar en el full.
  • Vas creant les diapositives a mida. 
  • No té un ordre preestablert.
  • Es crea a partir d'un camí.
  • Es poden buscar les imatges directament i els vídeos.
  • Té codi embed.
  • Ens podem descarregar els arxius arxius
  • Els links no són actius
  • No podem incloure 

A classe vam fer una activitat de creació de un prezi, el tema que va sortir a l'aula va ser Els Peixos, juntament amb una companya l'Èlia, vam crear aquest prezi, esperem que os agradi:





Ens veiem aviat companys!!!

jueves, 25 de octubre de 2012

Poema de COED


Bon dia companys!

Avui os adjunto el poema que el professor Vila ha llegit al començar la classe de Gran Grup .

Penjo aquest perquè especialment ha provocat una reacció en mi, m'arriben les paraules d'aquest autor, espero que el disfruteu tant com jo.


Desolació- Joan Alcover

Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.
Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi. 

I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort. 

Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Petons a tots i a totes! Fins la propera!

lunes, 22 de octubre de 2012

Les Wikis



Les wikis és un lloc web col·laboratiu que permet ser modificada pels usuaris al navegador, els usuaris poden crear, editar, enllaçar la informació d'una pàgina web.
Dins de la pàgina de wiki trobem un historial on ens informa qui ha estat l'útima persona en modificar aquella entrada i la data de la seva actualització.
El contingut dels wikis és dinàmic, s'estructuren per pàgines, i els continguts estàn en constant revisió i modificació. 
Les wikis són intemporals, les pàgines s'editen i es revisen en funció dels continguts i no de la data d'actualització.
Quan una persona està modificant una pàgina del wiki els altres membres no poden accedir a la modificació del mateixa pàgina, han d'esperar que la persona finalitzi o modificar altres pàgines.


A continuacio os mostraré la wiki que vam crear com a exercici de classe juntament amb quatre companyes més. Wiki d'educació física pels infants, quan volgueu acceder-hi haureu de crear-vo un compte si és que no os la heu creat anteriorment. és molt senzill:


  1. Heu d'accedir a aquesta pàgina si sou estudiants d'algun centre educatiu :http://www.wikispaces.com/content/student
  2. Cliqueu sobre la pestanya Sign up now.
  3. Se os obrirà una nova pantalla on haureu de introduir les vostres dades.

Espero que gaudiu d'aquesta nova eina i així poder compartir i aportar molta més informació per a tothom.
Fins aviat!

sábado, 20 de octubre de 2012

Analitzar un bloc Educatiu

Bon dia companys!
Avui a classe de GTIC hem après com s'analitza un bloc educatiu, la proposta de l'activitat era escollir un dels blocs que ens ha proporcionat el professor i com l'escollim analitzar-lo amb l'ajuda d'aquesta plantilla de preguntes:
  • Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, audio, presentacions,....)
  • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...
  • Quí els publica?
  • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
  • Quina plataforma utilitzen?
  • Com són les entrades?
  • Quines competències s’hi treballa?
  • Hi ha comentaris?
  • A qui va dirigit?
  • Hi ha blocroll?
Aquest és el llistat de blocs que ens proposa analitzar:

El bloc que jo vaig escollir va ser: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/ i l'anàlisi amb ajuda de la plantilla de preguntes és el següent:

  • Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, audio, presentacions,....)
En aquest bloc està compost per moltísimes fotografies, encara que també pujen molts videos sobretot quan parlen dels infants més petits de l'escola bressol.
  • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...
És un bloc del centre que dóna i comparteix informació amb els pares sobre totes les activitats que realitzen els seus fills.
El bloc té un apartat de comentaris on poden parlar amb la tutora del seu fill o comentar l'activitat que ha realitzat el seu fill a l'escola aquell dia.
  • Quí els publica?
Les entrades dels nens de 0-1 els publica la mestre en tercera persona mentre que les altres etapes 1-2 i 2-3 ho escriu tota la classe en conjunt, explicant la experiència en primera persona.
  • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
El blog està classificat per pestanyes i etiquetes i així els pares poden accedir a la classe i només a les activitats que ha fet el seu fill. Classifiquen les etiquetes i les entrades amb el nom de la classe: Cargols, Formigues, El sol, Els núvols, etc.
  • Com són les entrades?
Les entrades com he dit anteriorment contenen moltes fotografies, i fen partíceps als alumnes publicant les entrades en rpimera persona.
  • Hi ha blocroll?
Si, tenen tot un seguit de blocs que segueixen a mà dreta del bloc, d'altres centres educatius o de l'ajuntament de la població.

Fins aviat!

viernes, 19 de octubre de 2012

Delicious


QUÈ ES DELICIOUS?

Delicious és un servei de gestió d'adreces d'interès socials a través de la web. Permet guardar i recuperar a la xarxa les adreces d'interès,, de manera que són consultables en línia i no només localment. També en facilita la categorització amb paraules clau (etiquetes). Però no tan sols permet agrupar-les i etiquetar-les, sinó també compartir-les amb altres usuaris del servei. Informació extreta de la Viquipèdia


Os adjunto l'enllaç de la pagìna web, on haureu de crear un compte http://www.delicious.com/.
Un cop creat només haureu d'afegir els links d'aquelles pàgines web que normalment tenieu guardades a "favoritos" i així compartir-les amb altre gent que també poden servir-lis d'interès.

A continuació os mostraré com podeu veure com afegir un link:


Un cop clicleu a "add Link" només heu de copiar el URL de la pàgina web creant així tot el llistat, amb les seves etiquetes.

Os deixo el link del meu delicious, espero que os serveixi d'alguna cosa i poguem compartir aquelles pàgines que visitem més freqüentment.

Fins aviat!

jueves, 18 de octubre de 2012

RSS

QUÈ SÓN LES RSS?

RSS és un format per difondre els continguts d’un web a un conjunt de subscriptors. Permet conèixer les novetats publicades sense necessitat d’accedir al lloc web, i per tant, és una manera de guanyar temps i no perdre’s cap actualització. 
Tot i que hi ha moltes aplicacions que permeten consultar RSS, les actualitzacions o notícies publicades acostumen a mostrar-se com una llista de titulars ordenades per data. Fent clic sobre cada titular s’accedeix al contingut de la notícia. Informació extreta de GENCAT






Un lector RSS pot ser el Google Reader, on si ja tens un compte GMAIL ja pots accedir-hi automàticament. El procés per subscriures a les pàgines webs preferides és el següent. 
Primer accedim al compte GMAIL , obrima la pàgina web de Google Reader i se'ns obra una pàgina com la següent, apretant "suscribir" podrem afegir els link de les nostres pàgines més visitades i de les que volguem rebre actualitzacións.






















Un cop hagis afegit tot el llistat de pàgines webs, podràs fer servir aquest servei diariàment.







Qüestions tècniques sobre blocs

Bones!
En aquesta nova entrada os introdueixo conceptes i definicions que apareixen al llibre "Usos educatius dels blogs", que són necessàries per a tots aquells, que com jo, estem començant en aquesta nova era del bloc. Espero os serveixi de gran ajud.




  • El bloc: és un lloc web que s'actualitza periòdicament i va  recopilant informació de manera cronològica 
  • La blogosfera: és la comunitat o xarxa social d'un grup de blocs i els seus blocaires. 
  •  El blogroll o llista de blogs: és un seguit de blocs que el blocaire recomana i comparteix amb la resta afegint els enllaços per accedir-hi.
  • Les etiquetes: és una manera de  classificació per tal de moure't amb comoditat dins del bloc i trobar amb més facilitat la informació

lunes, 8 de octubre de 2012

"Los maestros matan la creatividad"

Bona tarda, avui os adjunto un vídeo que hem vist a la classe de COED.



A la classe hem vist aquest vídeo i havíem d'anar anotan allò que ens semblava interessant i aquelles coses que creiem que tenía el señor Sir Ken per dir que era un bon comunicador.

Un cop vam acabar de veure el video vam arribar a les següents conclusions:
El señor Sir Ken es un bon comunicador perquè executa les conferències de peu amb un moviment natural, ni excessiu ni escàs. Utilitza vivències i experiències per explicar i fer arribar el missatge amb més claredat. A vegades juga amb introduir històries personals relatades de forma divertida.

Per altre banda en quant al tema de la conferència vam arribar a la conclusió que tenía tota la raó que no estava gens valorada la part creativa dels nens, exposant-nos un gran exemple d'una gran ballarina i coreògrafa.

Personalment guardaré aquest video amb mi, perquè em sento molt reflectida amb moltes de les paraules que ens ofereix aquest gran mestre. És important sentir-te rodejada de gent com tu i gaudint d'allò que realment et fa crèixer com a persona i per tan poder fer un camí cap al futur. 
Casacú té el dret d'expressar-se de la millor manera que sàpiga ja sigui ballant, cantant, actuant. Hauriem de fugir dels estereotips i de la desvalorització social cap els qui volen dedicar-s'hi a aquest tipus d'arts.

Per acabar només vull dir que tant de bó hagués trobat aquest video en el moment que vaig decidir endinçar-me en el  món de la dança i les arts escèniques.