martes, 27 de noviembre de 2012

Descripció COED

L'altre dia a COED vam haver de descriure al company que volguéssim per tal de llegir-la davant la classe  i aprendre de l'experiència tan personal com observant els companys. 
Vam observar diferents tics i manies nervioses que molts utilitzàvem. Vam veure la importància de saber-se el text per marcar les parts que volíem fer arribar al públic de manera més directa. També podíem acompanyar aquell moment amb una mirada al públic ben focalitzada. L'expressió facial ajudava també a mantenir la atenció del públic. Modular la veu i no fer que el text quedés monòton. En conclusió vam tenir el primer contacte de parlar en públic però amb el suport d'un paper.

Os adjunto la meva descripció que parla de l'Èlia Roca:


"Ella és sensible, especial, té aquella energia que la fa parlar sense paraules i que jo vaig percebre des de bon punt vam començar. Té aquell punt de timidesa que la fa tendra però sobretot diferent, quan aquesta timidesa marxa deixa pas a aquella llum que et fa somriure dia a dia. És transparent, clara i sobretot sincera, tot allò que pensa ja sigui bo o dolent té la valentia de dir-ho sense intenció de originar cap discussió, al contrari, és molt pacífica. Té una sensibilitat especial a l´hora de sentir l’energia que l’altre li vol transmetre, a vegades no calen moltes paraules, és comprensiva.
Molt amiga de les seves amigues, reservada però extravertida quan la coneixes, molt divertida. Intueixo que també té molt mal humor quan realment li toquen algun punt molt especial per ella, però no sembla tenir problema en perdonar i acceptar els seus propis errors.
Pel poc temps que he pogut sentir la seva energia, aquesta es la millor manera i amb la millor intenció amb la que definiria a la meva companya Èlia, amb la qual he parlat més amb mirades que amb les pròpies paraules. Espero no perdre aquest nou raig de llum."

Espero que os hagi agradat!! Que tingueu un bon dia!

lunes, 26 de noviembre de 2012

Viquipèdia


Què és?
La viquièdia és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre. Els més de 15 milions d'articles han estat escrits per usuaris d'arreu del món, i la majoria dels seus articles poden ser editats per qualsevol persona que pugui accedir a la web
Aquesta gran wiki que és la viquipèdia, compte amb un llibre d'estil que conté una sèrie de normes i directriu per mantenir aquesta qualitat de l'enciclopèdia com per exemple: no parlar en primera persona. quan es volen afegir noves normes o directrius, els usuaris proposen noves possibilitats i a partir d'un consens s'introdueix aquesta nova directriu al llibre d'estil.

La viquipèdia té cinc pilars que són els següents:

  • La Viquipèdia és una enciclopèdia que incorpora elements de les enciclopèdies generals, i de les enciclopèdies especialitzades. La Viquipèdia no és un diccionari, ni una col·lecció de texts originals, el propòsit és recopilar tot el saber de forma enciclopèdica, no crear-lo.

  • La Viquipèdia cerca el "punt de vista neutral", és a dir, intenta aconseguir que els articles no exagerin un punt de vista específic.No presentar cap punt de vista com "el vertader" o "el millor". És important citar les fonts d’informació per verificar allò que hem afegit
  • La Viquipèdia és de contingut lliure, de manera que tothom hi pot col·laborar i la pot distribuir lliurement. Hem de respectar la llicència de cada autor.
  • La Viquipèdia segueix unes normes d'etiqueta. Respecteu els vostres companys viquipedistes fins i tot quan no compartiu les seves opinions.
  • La Viquipèdia no té normes inamovibles . La gràcia d'editar és que, encara que es persegueix, no es requereix la perfecció. I no tingueu por de canviar res. Totes les versions anteriors dels articles estan guardades. 
Informació extreta d'aquestes pàgines:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia
http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Els_cinc_pilars

A partir de l'explicació en Jordi ens va proposar una feina en grup o per parelles que consistia en modificar algun article ja creat a la viquipèdia o crear-ne un de nou. Juntament amb la meva companya Èlia Roca vam modificar el següent article que parla sobre la dansa (cliqueu per veure). Vam observar que en els tipus de ball no havien inclòs l'estil més contemporani que actualment anomenem "neoclàssic".

Abraçades companys!




martes, 20 de noviembre de 2012

Fluxogrames

Què és?

Un diagrama de flux és representació gràfica que serveix per resoldre problemes aquesta representació utilitzen símbols amb una forma determinada que representen els passos i el procés de la situació i/o problema que hem creat.
Font d'informació: Viquipèdia

A continuació os adjunto una fotografia on podreu veure les diferents formes amb el seu significat:

































Fotografia extreta d'aquesta pàgina.

A partir d'aquesta explicació en Jordi ens va demanar que féssim un fluxograma amb el programa Gliffy . Ens va plantejar la situació de com creuaríem un carrer amb semàfor i la representació gràfica que jo vaig fer va ser la següent:

Això és tot per avui, fins la propera companys!

















lunes, 19 de noviembre de 2012

Mapes conceptuals

DEFINICIÓ:

Mapa conceptual és una tècnica usada per a la representació gràfica del coneixement. Com es veu, un mapa conceptual és una xarxa de conceptes. A la xarxa, els nodes representen els conceptes, i els enllaços les relacions entre els conceptes. 

Informació extreta de:


Per què fem servir mapes conceptuals?

Representacio visual de la nostre estructura mental, cada persona en conceptes similars podria arribar a tenir un mapa conceptual diferent, si en podem fer vol dir q els conceptes els tenim, serveix principalment per estudiar perè sobretot per aclarir el concepte.
"Segons Ausubel "el factor més important en l'aprenentatge és el que el subjecte ja coneix". Per tant, l'aprenentatge significatiu ocorre quan una persona conscient i explícitament vincula aquests nous conceptes a altres que ja posseeix. Quan es produeix aquest aprenentatge significatiu, es produeix una sèrie de canvis en la nostra estructura cognitiva, modificant els conceptes existents, i formant nous enllaços entre ells."
"Quan es realitza un mapa conceptual, s'obliga a l'estudiant a relacionar-se, a jugar amb els conceptes, a què es xopi amb el contingut. No és una simple memorització, s'ha de prestar atenció a la relació entre els conceptes. És un procés actiu."
Informació extreta de :(Viquipèdia)

Joseph Novak va crear el mapes conceptuals i va definir com havien de ser, hi ha unes normes bastant fixes.
l'Institute for Human and Machine Cognition.--> programa gratuït per fer mapes conceptuals


A classe vam realitzar un mapa conceptual com a activitat, a través d'un text que ens va proporcionar el mestre. El text era el següent:

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i  acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda


El mapa conceptual que vaig elaborar a partir del text va ser el següent:

jueves, 15 de noviembre de 2012

Creació de vídeos


Per tal de crear un vídeo podem utilitzar el programa Winows Movie Maker, a partir de imatges o altres vídeos
- Escollir la música amb un ritme marcat per així anar fent la presentació de les fotografies
- No deixar de pensar en les emocions  i en el que expliques
- Utilitzae fossa negre, per exempleper indicar un final o canvi un canvi de tema en el mateix vídeo
- Tenir consciència de qùe transmet cada color.


Elaborem una activitat a classe en el qual en Jordi ens proporciona un vídeo i nosaltres hem d'extreure un altre d'aquest.


 
(Vídeo creat per : Èlia Roca i Sara Planell)

El procés per elaborar aquest vídeo ha estat el següent:
Cliquem a afegeix videos i fotos, insertem les imatges o videos i  anem tallant, divint per on ens interessa.
Afegim la música, llegendes, titol, crèdits, i també podem ficar transicions per a què els passos de les fotografies sigui més dinàmic.


A l'hora de guardar el vídeo tenim dues opcions de guardar-ho:
Save video dos tipos de formats:
DV 720x576 aparença 4:3 25FPS
El format HDV 1440x1080 aparença 16:9 i 25 o més fps (s'utilitza més aquest actualment, més pixels)

jueves, 8 de noviembre de 2012

Cultura Lliure i Programari Lliure

CREATIVE COMMONS:


Creative Commons (CC) és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius. Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Creative Commons proporciona llicencies als creadors/autors per a que estableixin els termes amb els que volen compartir les seves obres en el medi digital. No dona llicencies totalment lliures, es troba entre mig del Copyright i el Copyleft (o totalment lliure). Aquestes condicions les escull el propi autor. Entre una obra amb "tots els drets reservats" o una "sense cap dret reservat", Creative Commons proposa tenir "alguns drets reservats".

Informació extreta de:WIKIPEDIA

Hi diferents tipus de llicències que podreu observar a continuació:

    Attribution
    Reconeixement (Attribution): En qualsevol explotació de l'obra autoritzada per la llicència caldrà reconèixer l'autoria.
    Non commercialNo Comercial (Non commercial): L'explotació de l'obra queda limitada a usos no comercials.
    no derivateSense Obres Derivades (No Derivate Works): L'autorització per explotar l'obra no inclou la transformació per crear una obra derivada.
    share alikeCompartir Igual (Share alike): L'explotació autoritzada inclou la creació d'obres derivades sempre que mantinguin la mateixa llicència en ser       divulgades.

    Amb aquestes quatre condicions combinades es poden generar les sis llicències que podeu triar:
    Reconeixement (by): Es permet qualsevol explotació de l'obra, incloent-hi una finalitat comercial, així com la creació d'obres derivades, la distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.
    Reconeixement - NoComercial (by-nc): Es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.
    Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa):No es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
    Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): No es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.
    Reconeixement - CompartirIgual (by-sa): Es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
    Reconeixement - SenseObraDerivada (by-nd): Es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.

Informació extreta de:
http://cat.creativecommons.org/llicencia/




DESCARREGA LLIURE DE FOTOGRAFIES

Flickr és una pàgina web on trobem fotos amb el autor, fotos que no es poden copiar amb la finalitat de compartir, per torbar imatges que es puguin copiar, per poder descarregar-les hem de clicar a búsqueda avançada i clicar Busquedate de fotografies amb Creative Commons. Un cop cerco la imatge, clico boto dret de la foto miro els drets del autor i així sabré que hem permet  fer. 
Exemple de fotografies


DESCARREGA LLIURE DE PISTES

Jamendo--> Lloc on trobarem pistes on l'autor et permet descarregar i utilitzar les seves músiques, en aquesta pàgina no coneixem cap músic, funciona per recomenacions, paraules claus, suggerencies, manera de promociar, també hi ha grups més alternatius que acaben de començar.
Clica aquí per trobar pistes de llocs on podem buscar més pàgines CC (llicencia lliure) http://search.creativecommons.org/--> al buscar poses la paraula clau i cliques en aquell programa on podries trobar l'imatge


http://creativecommons.org/choose/ --> Per crear una llicència.